Δαχτυλίδια

 

ΔαχτυλίδιαΤα δαχτυλίδια έχουν πάρει την ονομασία τους από την λέξη δακτύλιος, η οποία σημαίνει κυκλικό σχήμα.

Τα δαχτυλίδια λοιπόν, είναι κυκλικοί κρίκοι, κατασκευασμένοι από διάφορα υλικά κυρίως μεταλλικά.

Στολίζουν εδώ και πολλά χρόνια τα δάχτυλα εκατομμυρίων γυναικών, αλλά και ανδρών.

Τα δαχτυλίδια αφορούν στις περισσότερες των περιπτώσεων τις γυναίκες, ενώ απευθύνονται και σε άνδρες σε πολύ πιο περιορισμένο αριθμό σχεδίων.

Στους δεύτερους, τα συναντάει κανείς με τη μορφή βέρας, ενώ ως αναφορά τις γυναίκες, τα σχέδια είναι πάρα πολλά, με πολλά πετράδια, υλικά και χρώματα.

Τα δαχτυλίδια υπάρχουν στις βιτρίνες εκατοντάδων κοσμηματοπωλείων και μαγνητίζουν τα βλέμματα του συνόλου σχεδόν των γυναικών, μέσα από τις εντυπωσιακές τους λάμψεις και τα πολύτιμα στολίδια τους.


Υπάρχουν συναρπαστικά κομμάτια, τα οποία κάνουν πολλούς να κοντοστέκονται και να τα θαυμάζουν.

Οι περισσότεροι άνδρες, κάποια στιγμή της ζωής τους και όταν αποφασίσουν να αφήσουν στο παρελθόν την εργένικη φύση τους, θα χρειαστεί να επισκεφθούν κάποιο κοσμηματοπωλείο και να διαλέξουν το δαχτυλίδι της αρεσκείας τους, προκειμένου να το δώσουν στην αγαπημένη τους, κάτω από ένα ρομαντικό σκηνικό, το οποίο και θα έχει στηθεί. Με αυτόν τον παραδοσιακό τρόπο, θα της ζητήσουν να περάσει μαζί τους, το υπόλοιπο της ζωής της.

Και όλο αυτό, είθισται να γίνεται με την εμφάνιση ενός εντυπωσιακού μονοπέτρου, ικανού να συγκινήσει και να καταφέρει να πείσει ακόμα και την πλέον δύσπιστη.

Τα δαχτυλίδια είναι τα απόλυτα κοσμήματα στα δάχτυλα μιας γυναίκας.

Ένα καλό και ωραίο δαχτυλίδι, μπορεί να είναι ικανό να στολίσει άξια ένα γυναικείο σύνολο και να κλέψει μόνο του την παράσταση, μαγνητίζοντας τα βλέμματα.

Τα δαχτυλίδια έπαιζαν σημαντικό ρόλο σε παλαιότερες εποχές. Βασίλισσες και Βασιλιάδες, τοποθετούσαν αρκετά από αυτά στα δάχτυλά τους, δηλώνοντας έτσι την κυριαρχία τους και τη θέση τους.

Σήμερα τα δαχτυλίδια, υπάρχουν για να στολίζουν τα δάχτυλα εκατομμυρίων γυναικών παγκοσμίως. Δαχτυλίδια από ατόφιο χρυσάφι, ασημένια, μπρούτζινα, δαχτυλίδια με πολύτιμα πετράδια, με μονογράμματα και διάφορα άλλα.

Και φυσικά, δαχτυλίδια διαμαντένια. Ένα πέτρωμα, το οποίο είναι ο απόλυτος και ο καλύτερος φίλος της γυναίκας.


Πολλές γυναίκες έχουν στη συλλογή τους πολλά σχέδια, τα οποία μπορούν να ταιριάξουν σχεδόν με όλα τα ντυσίματα και να κοσμήσουν τα γυναικεία δάχτυλα σε κάθε περίσταση.


Υπάρχουν δαχτυλίδια απλά και λιτά, τα οποία μπορούν να φορεθούν καθημερινά, ενώ άλλα πάλι, είναι τόσο πολυτελή και λαμπερά και ταιριάζουν σε πολύ συγκεκριμένες και ειδικές περιπτώσεις και συνεστιάσεις.


Τις περισσότερες φορές, συνδυάζονται αρμονικά με τα υπόλοιπα κοσμήματα των γυναικών. Βραχιόλια, κολιέ, ρολόγια, καρφίτσες, σκουλαρίκια κ.α.


Πολύ εύκολα όμως, μπορούν να σταθούν και μόνα τους, ακόμα και στην πιο δύσκολη συγκυρία και να βγάλουν ασπροπρόσωπο τον κάτοχό τους.


κόσμημα δαχτυλίδιΤα δαχτυλίδια είναι ευκολοφόρετα στολίδια, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά σχεδόν με κάθε ρούχο. Βραδινά ντυσίματα, τζιν, μαγιό, φούστες και διάφορα άλλα.

Μπορούν να προσδώσουν μια ελαφριά και διακριτική λάμψη όταν αυτή χρειάζεται, ενώ αντίθετα μπορούν να είναι μεγαλόπρεπα, όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν και πολλά δαχτυλίδια, τα οποία κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα υλικά. Μια πρόταση φθηνή, η οποία έχει και κλιματολογικές ευαισθησίες.

Τα δαχτυλίδια αυτά, μπορεί να μην είναι ακριβά, σε πολλές όμως περιπτώσεις, τα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ακριβά και φανταχτερά δαχτυλίδια.

Ένα είναι το σίγουρο.

Επώνυμα ή μη, ακριβά ή φθηνά, τα δαχτυλίδια θα είναι φίλοι των γυναικών και όλες οι γυναίκες θα προσπαθούν να τα αποκτήσουν, εμπλουτίζοντας τη συλλογή των κοσμημάτων τους.